Knus en warm op de bank

Knus en warm op de bank

Sugarless Chocolate Chip Cookies

 

Herfst. Met als voorbode steeds lagere temperaturen en langer wordende nachten, is het jaarlijks terugkerende, vergankelijke seizoen langzaam maar zeker aangebroken. Ik probeer mij daar elk jaar weer geestelijk en lichamelijk op in te stellen. Maar als koukleum is dat niet altijd even makkelijk. Daarom geniet ik extra, wanneer ik ‘s avonds lekker knus en warm tegen mijn dochter aankruip terwijl we naar onze favoriete tv-series kijken. Tijdens dit soort momenten krijgt de lekkere trek soms de overhand. Aangezien mijn dochter en ik beiden gek zijn op chocolade en koekjes – en ik natuurlijk verantwoord wil snoepen – maak ik suiker-, lactose-, glutenvrije Chocolate Chip Cookies. Deze zijn krokant en lekker smeuïg. Om je vingers bij op te eten.

*Tip: Maak op een zaterdag- of zondagmorgen deze makkelijk te maken koekjes met je kind(eren). Dat wordt een gezellige bezigheid!

 

Recept voor ongeveer 10 koekjes 

(hoewel ik als chocolade- en koekjesliefhebber het receptuur zou verdubbelen!)

100 gr amandelmeel, je kunt ook geblancheerde amandelen in een foodprocessor malen

1 el kokosmeel

½ el bakingsoda

1 el agave siroop

1 ei

1 tl vanille extract

snuifje zout

2 el kokosolie

1 halve suikervrije, donkere chocoladereep in stukjes gehakt

 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng als eerste alle droge ingrediënten in een kom. Meng vervolgens de vloeibare ingrediënten (agave siroop, vanille extract, ei) in een andere kom. Als de inhoud van beide kommen goed gemengd is, doe je alle ingrediënten bij elkaar en sla de kokosolie – welke je eerst even in een steelpannetje moet laten smelten, maar let op het mag niet warm worden – er doorheen. Nadat alles goed gemengd is, voeg je de chocoladebrokjes er aan toe. Het deeg moet niet te nat zijn. Neem een eetlepel deeg en leg het op een bakplaat met bakpapier. Druk het zachtjes aan, de dikte is ongeveer 0,5 cm. Plaats de bakplaat vervolgens in de oven en bak de koekjes in 8-10 minuten af.

Neem een glas amandelmelk erbij en je avond is compleet. Je kunt het amandelmelk ook opwarmen met de overgebleven chocolade en eventueel zoeten met agave of honing. Ach, zo slecht is de herfst nog niet.

No Comments Yet.

Leave a comment