De lente laat op zich wachten

De lente laat op zich wachten

…En het is al bijna zomer!

Terwijl het buiten regent als een bezetene, wil ik je toch – om je enigszins in de lente- en zomersfeer te brengen – een recept meegeven van een frisse superfood salade. Deze is gluten-, suiker-, lactose-, en sojavrij en vol antioxidanten, vitaminen en mineralen en makkelijk te maken. En misschien wel het allerbelangrijkste, de salade is érg lekker!

Maaltijdsalade voor 1 persoon

Ingrediënten:
* 230 gr Chinese kool (9 bladeren) in reepjes gesneden
* handje rucola
* 1 wortel in dunne plakjes gesneden
* 1/4 rode ui snipperen
* 150 gr Adamamé bonen
(4-5 min koken, afgieten, afkoelen –  sojaboontjes eruit halen en licht zouten)

* handje ongezouten cashewnoten
* 3 tl gedroogde gojibessen
* 3 tl gedroogde blauwe bessen
* 3 tl zonnebloempitten
* 5 cherry tomaatjes in partjes

Dressing:
* 50ml granaatappel/ acaibessap
* 25ml perensap
* beetje olijfolie
* 1tl citroensap
* peper en zout naar smaak

Mix bovenstaande rustig met de dressing, bewaar wat rucola om het bord te decoreren. Eet smakelijk!

 

No Comments Yet.

Leave a comment