Je bent wat je eet

Je bent wat je eet

Een paar maanden geleden introduceerde een voedingsdeskundige mij de ‘Paleo lifestyle’. Paleo is de afkorting voor paleolithicum, het stenen tijdperk. Op het internet is er veel over te vinden, maar ik had er nog nooit van gehoord. Paleo word ook wel Caveman Diet of oervoeding genoemd. In een notendop; met een Paleo dieet eet je geen graanproducten of pseudogranen en geen zuivel, bonen, geraffineerde suikers en voorbewerkt voedsel. Dit om je zo gezond en sterk te laten voelen als een oermens. Met het vermijden van geraffineerde suikers en E-nummers ben ik al geruime tijd aardig op de goede weg, vooral met Sugarless.

Van zuivel weet ik inmiddels dat het eigenlijk niet goed is voor de mens. Maar graanproducten? Inderdaad, een plant schijnt ook een eigen afweermechanisme te hebben ontwikkeld, omdat hij niet gegeten wil worden. Dat noemt men antinutrienten. Daar zijn verschillende soorten van die er allemaal voor zorgen dat je darmwand of maag geïrriteerd raakt. Of dat het de opname van vitamines verhinderd, zoals vitamine D. Dus ben ik de uitdaging aangegaan en eet nu alleen nog maar véél groenten, fruit, vlees, vis en notenmelk. En na een maand merk ik al dat ik veel meer energie heb gekregen. Of ik granen en zuivel nu mis? Absoluut niet, er zijn zoveel lekkere Paleo recepten te vinden op internet en op De Betere Wereld. Je kunt het zelfs proeven en beleven bij Sugarless!

No Comments Yet.

Leave a comment