Lekker natuurlijk, natuurlijk lekker

Lekker natuurlijk, natuurlijk lekker

De overstap van een tv-carrière naar mijn eigen biologische lunchroom kwam geheel onverwachts. Na een langdurige whiplash – vanwege een auto-ongeluk – werd ik gedwongen een andere weg in te slaan. Uiteindelijk heb ik ook mijn eetgewoontes drastisch aangepast om de chronische lichamelijke klachten te bestrijden.

Sindsdien zijn geraffineerde suikers, ongezonde zoet-, kleur-, geur-, en smaakstoffen, conserveringsmiddelen en gist geen vriend meer van mij. En wat een welkome verandering is het voor mijn lichaam en geest! Gezonde voeding laat je echt beter te voelen. Sterke bloemen houden ook niet lang stand in troebel water. Ik ben mij daarom meer gaan verdiepen in de negatieve effecten van fabrieksmatige bewerkte suiker, de zogenaamde ‘witte tafelsuiker’. Het blijkt vaak een factor van lichamelijke klachten, zoals slapeloosheid, depressiviteit, of zelfs migraine.

Als je de voedseletiketten bestudeert in de supermarkt, dan zie je helaas dat in bijna al ons voedsel foute suiker is verwerkt. Zelfs in gerookte zalm. Dit moet anders kunnen; back to basic – en dan niet stoffig, maar juist lekker. Natuurlijke voeding hoeft immers niet saai te zijn, gezond eten kan nog steeds vol en zoet smaken. De tagline van mijn eerste blog is daarom niet toevallig gekozen. Het is namelijk ook de pay-off van Sugarless. Want de wereld om ons heen wordt beter als je ook op een gezonde manier voor jezelf en anderen zorgt.

No Comments Yet.

Leave a comment